Träns Metoden - Tape on

Metoden alla pratar om. Träns metoden, även kallad "hand tied weft". Denna metoden har länge funnits i USA och har nu äntligen tagit sig in på den svenska marknaden. Det är den överlägset mest osynliga metoden som du enkelt kan förstå genom att kika på bilden nedan.


Tape-on metod ger dig ett långt löshår på ett enkelt och skonsamt sätt. Metoden har lång hållbarhet och fästs med en tejp speciellt utvecklad för extensions. Tejpen tas enkelt ur med hjälp av remover. Metoden passar alla men framförallt dig med tunt hår, detta då den speciella fästytan är väldigt tunn och liknar din hårbotten. Tape-on metoden går att återanvända vilket gör att du kan skapa looken flera gånger om, den finns i flera färger och nyanser och består av äkta löshår som enkelt kan klippas, stylas och formas till den frisyr du önskar.Vanligaste frågorna

Är det skadligt att göra en hårförlängning? 

Det är inte skadligt för dig eller ditt hår att göra en hårförlängning. Däremot kräver ett förlängt hår mer skötsel än vanligt. Vi rekommenderar daglig skötsel men också en lite mer ingående varje vecka, att gå igenom sina fästen grundligt efter fem-sju veckor är också att föredra. Detta för att dels kunna möjliggöra för dig att kunna njuta av ditt långa hår så länge som möjligt men också för att undvika trassliga fästen och onödigt slitage på både löshåret och ditt naturliga hår. Vi rekommenderar också att du använder dig av speciellt framtagna produkter för löshår. Detta är något du diskuterar med dig extensions stylist när du utfört en behandling för att se vilka produkter just din hår typ behöver. 

Något som framförallt ett löshår behöver är en serie som tillför mycket fukt och näring. Speciellt om man bor i torra klimat likt det i Skandinavien.

Det är också viktigt att du sätter in och tar ur din hårförlängning på korrekt sätt. På så sätt minimerar du risken för onödigt slitage på ditt hår.

Vilka produkter bör man använda för att sköta sitt löshår på bästa sätt?

För att få ditt hår och ditt löshår att bibehålla sina kvaliteter är det viktigt att tillföra det både näring och fukt. Eftersom att löshåret inte har någon egen hårsäck och alltid sitter en bit ut från hårbotten tar det heller inte del av samma mängd naturliga fetter som ditt naturliga hår. Det gör att det är än mer beroende av fukt och oljor för att inte bli torrt och tråkigt. Ett torrt klimat, likt det i Skandinavien och vissa delar av Europa, gör att också håret blir torrare. Framförallt under vinterhalvåret. De två viktigaste produkterna för att ge ditt hår och löshår den vård och fukt det behöver är schampo och balsam. Schampo tillför ditt hår både näring och fukt medan balsam sluter in det i hårstrået. Att göra en hårinpackning 1-2 ggr/vecka är också bra för att ge ditt hår den där extra fukt boosten. Hårinpackningen ersätter däremot inte effekten från ditt balsam, så avsluta alltid med det.

Vilken metod ska jag välja?

Att välja vilken metod som passar för just dig kan ibland upplevas som svårt. Det behöver inte vara det. Innan du ska sätta in en hårförlängning kan det dock vara en bra idé att tänka över hur din vardag ser ut och vilket som är ändamålet med din hårförlängning. 

Vi har försökt ta fram ett flertal metoder för att ge dig möjligheten att välja den metod som passar just dig och din hår typ allra bäst.

Beroende på hur ditt naturliga hår ser ut rekommenderar vi också olika metoder och hårkvaliteter. Har du tunt hår, fina hårstrån, grövre hårstrån, tjockt hår?

Hur länge håller min hårförlängning?

Beroende på vilken hårkvalitet du valt varierar också hållbarheten på löshåret i din hårförlängning. Hur länge din hårförlängning håller beror också på vilken typ av fäste och metod du använt. Keratin håller i upp till 3 månader innan det är dags för en omsättning medans tejpen samt tränsen sätts om i en intervall på 6 till 8 veckors mellanrum.
Hållbarheten på löshåret och dina fästen ökar däremot alltid om du tar hand om det och ger det kärlek. Att följa skötselråden för ditt löshår är A och O för en god hållbarhet samt lång livslängd.

En bra ritual är att försöka gå igenom håret en gång på morgonen och en gång på kvällen. När du sedan går och lägger dig rekommenderar vi att du flätar ditt hår för att hålla det trasselfritt. Detta bör du också göra när du ska sporta och vid tillfällen när du känner att vädret kan påverka.

Genom att reda ut håret ofta minskar också risken för tovor i håret och i dina fästen. Använd fingrarna och rekommenderade borstar. Med dess mjuka borststrån är de följsamma och skonsamma mot ditt hår och din hårförlängning.  

Klor- eller saltvatten sliter alltid på ditt hår, därför rekommenderar vi att du använder badmössa vid de tillfällen då håret kan utsättas för dessa ämnen.

Ett annat tips är att fläta håret och- eller sätta upp det i en hög knut för att undvika kontakt med vattnet.

Hur långt hår behöver jag ha?

För att kunna göra en hårförlängning med en fin övergång från det naturliga håret till din förlängning rekommenderar vi att man bör ha minst tio centimeter naturligt hår.

Om du känner att du redan har långt hår ska du inte heller misströsta. En hårförlängning ger ditt hår nytt liv, om du inte vill ha längden kanske du önskar tjockleken eller varför inte färgen. Att sätta in slingor för ett tag kan också liva upp ditt hår.